среда, 23. август 2017.

Praćenje troškova vašeg automobila na telefonu


Kako bi znali koliko odvajate od plate za vašeg ljubimca potrebno je voditi neku evidenciju. Staromodno pisanje na papir i čuvanje računa složićete se da nije u ovom trenutku previše praktično. Pošto je većina vas pa i ja u pokretu,  ovakva vrsta evidencije se mora vršiti baš tako. U daljem tekstu vam predstavljam dve aplikacije za evidenciju troškova vašeg automobila ili pak više njih. U pitanju su aplikacije DRIVO i FUEL BUDDY. Obe aplikacije su besplatne i mogu se preuzeti u google prodavnici. Oba programa mogu za vas da prate utrošak goriva, troškove servisiranja kao i troškove putovanja.


DRIVO

Ova aplikacija kao i FUEL BUDDY su prevedene na srpski tako da problemi sa nerazuevanjem pojmova necete imati. DRIVO ima veoma jednostavan interfejs što je plus u ovom slučaju, nikom ne trebaju napadne animacije u dodatne opcije koje nećete koristiti. Kada prvi put instalirate  i pokrenete aplikaciju moraćete da unesete podatke vašeg vozila ili više njih ako to želite. Unošenje evidencije koje želite se vrši veoma lako i to na pritiskom na plus i tu možete da odaberete šta želite da pratite Pošto je potrošnja goriva verovatno najveći trošak ispod se nalaze slike koje pokazuju kako izgleda unos tih podataka. Pritiskom u gornji levi ugao otvara vam se meni u kojem kada odaberete izveštaji možete detaljnije da vidite vaše troškove. Aplikacija je veoma korisna ali jednu stvar zameram developerima, a to je nešto slabija preglednost što se nadoknađuje sledećom aplikacijom.



DRIVO na google prodavnici ima 4.6 ocenu


     


FUEL BUDDY



Fuel Buddy je dosta preglednija aplikacija od predhodne i lepo i taksativno navodi sve potrebne informacije. Sve ostale funkcije su iste tako da sve što ima Drivo ima i Fuel Buddy. Ispod se nalaze fotografije interfejsa ove aplikacije da steknete utisak kako ona izgleda.

Moja preporuka ja skinete obe aplikacije i probate koja vam više odgovara tako da ne mogu da dam konačan sud već to ostavljam na vama.