четвртак, 16. јун 2016.

Postupak voskiranja



Postupak voskiranja je krajnje jednostavan i omogućava vrhunski sjaj, koji će se po ovim visokim temperaturama i sunčanim danima, na ulicama grada i te kako videti, a što je najvažnije zaštitićete svoj automobil. Efekat voskiranja se najviše primećuje kada padne kiša, jer se na površini karoserije formiraju kapljice vode. Vosak omogućava bolje klizanje tečnosti po karoseriji.

Pre nego što započnete postupak voskiranja pripremite vaš automobil, tako što ćete ga detaljno oprati i sušiti. Ovaj postupak najbolje je obaviti u hladovini. Posebno treba obratiti pažnju prilikom brisanja vozila nakon pranja da ne ostanu fleke od vode i šampona. Predlažem da postupak voskiranja se obavi odmah nakon pranja jer se tokom vremena na karoseriji sakupi prašine tako da u tom slučaju voskiranje nije moguće.

Za postupak voskiranja vam je potrebno:
  1. Pamčna krpa x2 (jedna za nanošenje, jedna za brisanje)
  2. Vosak
  3. Snažne ruke  
Vosak koji ja koristim je tečan i nalazi se u bočici od 750 ml,



cena ovog voska je negde 500 - 600 rsd. Ova bočica se može koristiti za oko 20 voskiranja.

Za nanošenje voska koristite isključivo pamučnu krpu, a možete uzeti i neku staru iscepanu majicu, kako bi bila vlažna i kako bi olakšala nanošenje voska preko laka automobila. Vosak neko vreme utrljavajte kružnim pokretima, Pazite da vosak ne dodiruje plastične delove jer se sa njih veoma teško skida vosak, potebno je dosta trljanja.

Nakon nanošenja, sačekajte neko vreme (5-10 min) da se osuši, a onda ga na isti način, snažnim pokretima, suvom pamučnom krpom uklonite. Primetićete da se vosak pretvorio u prah i ukoliko vam se dogodi da i nakon uklanjanja na karoseriji ostane praha od voska, možete ga skinuti veoma jednostavno, koristeći neku makanu četku. 

Efekat vokiranja će se primetiti odmah nakon završenog posla. Primetićete za nijansu tamniju boju i sjaj.


Za više korisnih infomacija lajkujte facebook stranicu: https://www.facebook.com/pages/Automobilizam/951949024864013
Takodje mozete da se pretpaltite na blog upisivanjem vaseg e-mail gore desno kako bi pratili korisne informacije sa bloga.